Vegem a continuació alguns consells que ens ajudaran a millorar el servei al client en el nostre restaurant:
Tracte amable
Hem de mostrar amabilitat amb el client sota qualsevol circumstància.
Sempre hem de saludar, donar la benvinguda, mostrar un somriure sincer, i dir gràcies.
Sempre mostrant-nos servicial i atents a qualsevol cosa que requereixi.
Mai hem de discutir amb ell, davant algun reclam o queixa, sempre hem de procurar donar-li la raó, però quan això no sigui possible, dir-li amablement que aquesta vegada no compartim la seva posició.
I sempre hem de procurar ser flexibles i atorgar algunes concessions, per exemple, quan el client ens demani modificar algun plat o menú, o quan ens demani pagar amb una altra moneda diferent a la usual.
Mostrar interès
Sempre hem de mostrar interès i ser sol·lícits amb el client.
Amb prou feines aquest ingressi al restaurant, sigui el que estiguem fent, hem d'apropar-nos a ell, donar-los la benvinguda i seguir-los fins que prenguin alguna taula.
Després, immediatament, hem de posar-los els coberts i donar-los la carta del menú.
Podem demorar-nos una mica a servir-li la seva comanda, però si un client entra a un restaurant i veu que ningú se li apropa o que no li posen els coberts ràpidament, pot sentir-se ignorat i portar-se una molt mala impressió.
Higiene
La higiene o neteja en un restaurant és un factor fonamental, n'hi ha prou que el pis de la cuina hi hagi desaprofitaments (en cas que aquesta pugui ser vista pels clients), o que els banys estiguin bruts, perquè es generi rebuig en el client, i que probablement no torni a visitar-nos.
En el cas dels restaurants, la higiene o neteja ha de ser obsessiva, el menjador ha d'estar totalment net, hem d'evitar qualsevol paper en el pis; la cuina ha d'estar neta, sobretot, si pot ser vista pels clients des del menjador; i els banys deuen netejar-se constantment.
Però la higiene no només ha d'estar presentin en el local, sinó també, en el nostre personal, el qual ha d'estar ben presentant i endreçat, amb l'uniforme net, les ungles retallades, i el cabell retallat o amarrat.
Ràpida atenció
En el cas dels restaurants, la rapidesa en l'atenció també és molt important, encara que aquesta dependrà del tipus de restaurant que tenim i del tipus de públic al com va dirigit.
Per exemple, si el nostre restaurant és de menjar ràpid, està basat en menús, o està orientat a treballadors o executius que surten a esmorzar en les seves hores de refrigeri, ; l'atenció ha de ser molt ràpida.
El que a més de guanyar-nos la preferència d'aquests consumidors, ens permetrà desocupar més ràpidament les taules, i poder així, atendre a un major nombre de clientela.
En cas que el nostre restaurant sigui de tipus familiar o tipus gourmet, podem demorar una mica la sortida dels plats, ja que els clients que solen acudir a aquest tipus de restaurants, a més del bon menjar, busquen passar una estona agradable.
Però tampoc hem d'exagerar, sempre hem de recordar que no hi ha gens més molest per a un client en un restaurant, que haver d'esperar massa per la seva comanda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada