dilluns, 26 de desembre del 2011

Normes bàsiques del servei

El servei al client és un factor determinant en la consecució de l'èxit en un negoci, però sembla recaptar major importància quan es tracta d'un negoci de restaurant.
Vegem a continuació alguns consells que ens ajudaran a millorar el servei al client en el nostre restaurant:


Tracte amable
Hem de mostrar amabilitat amb el client sota qualsevol circumstància.
Sempre hem de saludar, donar la benvinguda, mostrar un somriure sincer, i dir gràcies.
Sempre mostrant-nos servicial i atents a qualsevol cosa que requereixi.
Mai hem de discutir amb ell, davant algun reclam o queixa, sempre hem de procurar donar-li la raó, però quan això no sigui possible, dir-li amablement que aquesta vegada no compartim la seva posició.
I sempre hem de procurar ser flexibles i atorgar algunes concessions, per exemple, quan el client ens demani modificar algun plat o menú, o quan ens demani pagar amb una altra moneda diferent a la usual.


Mostrar interès
Sempre hem de mostrar interès i ser sol·lícits amb el client.
Amb prou feines aquest ingressi al restaurant, sigui el que estiguem fent, hem d'apropar-nos a ell, donar-los la benvinguda i seguir-los fins que prenguin alguna taula.
Després, immediatament, hem de posar-los els coberts i donar-los la carta del menú.
Podem demorar-nos una mica a servir-li la seva comanda, però si un client entra a un restaurant i veu que ningú se li apropa o que no li posen els coberts ràpidament, pot sentir-se ignorat i portar-se una molt mala impressió.


Higiene
La higiene o neteja en un restaurant és un factor fonamental, n'hi ha prou que el pis de la cuina hi hagi desaprofitaments (en cas que aquesta pugui ser vista pels clients), o que els banys estiguin bruts, perquè es generi rebuig en el client, i que probablement no torni a visitar-nos.
En el cas dels restaurants, la higiene o neteja ha de ser obsessiva, el menjador ha d'estar totalment net, hem d'evitar qualsevol paper en el pis; la cuina ha d'estar neta, sobretot, si pot ser vista pels clients des del menjador; i els banys deuen netejar-se constantment.
Però la higiene no només ha d'estar presentin en el local, sinó també, en el nostre personal, el qual ha d'estar ben presentant i endreçat, amb l'uniforme net, les ungles retallades, i el cabell retallat o amarrat.


Ràpida atenció

En el cas dels restaurants, la rapidesa en l'atenció també és molt important, encara que aquesta dependrà del tipus de restaurant que tenim i del tipus de públic al com va dirigit.
Per exemple, si el nostre restaurant és de menjar ràpid, està basat en menús, o està orientat a treballadors o executius que surten a esmorzar en les seves hores de refrigeri, ; l'atenció ha de ser molt ràpida.
El que a més de guanyar-nos la preferència d'aquests consumidors, ens permetrà desocupar més ràpidament les taules, i poder així, atendre a un major nombre de clientela.

En cas que el nostre restaurant sigui de tipus familiar o tipus gourmet, podem demorar una mica la sortida dels plats, ja que els clients que solen acudir a aquest tipus de restaurants, a més del bon menjar, busquen passar una estona agradable.
Però tampoc hem d'exagerar, sempre hem de recordar que no hi ha gens més molest per a un client en un restaurant, que haver d'esperar massa per la seva comanda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada